Nezapomenutelný zážitek pro milovníky archeologie a umění

Nezapomenutelný zážitek pro milovníky archeologie a umění

15.10.2024 | Ostatní
Máte rádi archeologii a rádi odhalujete tajemství minulosti? Každoročně třetí sobotu v říjnu se koná mezinárodní den archeologie. Na zámku v Bruntále ho můžete prožít v sobotu 19. října 2024 od 13 hodin. Bude stačit sestoupit pár schodů do sklepů zámecké věže, kde pod středověkými klenbami všechny čeká bohatý program.
Odpoledne plné přednášek a workshopů pro všechny věkové kategorie Umění v čase vás přenese mezi pravěké umělce nástěnných maleb či představí um středověkých cínařů. Seznámíte se tak s prací středověkých iluminátorů, vyzkoušíte si namalovat svou vlastní nástěnnou malbu, či pěkně z blízka omrknete Ötziho tetování. Program zakončí interaktivní představení Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Čapka v podání divadla SemTamFór. Děti uvidí pohádkovou klasiku o tom, jak pejsek a kočička pekli dort a zažívali spoustu veselých příhod.
Akce je vhodná pro děti i dospělé a vstupenku na divadelní představení je již v tuto chvíli možné zakoupit na pokladně zámku Bruntál. Den archeologie bude nezapomenutelným zážitkem pro malé i velké milovníky archeologie a umění.