Ochutnejte myslivecké speciality a obdivujte sokolnické umění

Ochutnejte myslivecké speciality a obdivujte sokolnické umění

21.10.2024 | Ostatní
Dny se krátí, stromy se halí do barev a příroda se pomalu chystá na zimní spánek. Ovšem o prodlouženém víkendu si ještě užijete nejednu akci. Na 66. ročník střelecké soutěže O cenu Pradědu zvou v sobotu 26. října 2024 myslivci z Vrbna pod Pradědem. Uskuteční se na střelnici v Mnichově. Těšit se můžete na tradiční mysliveckou kuchyni. Součástí bude dobrovolná sbírka, určená pro postižené letošní povodní v oblasti Vrbna pod Pradědem. Začátek je v 9 hodin.
V Krnově na Cvilíně v poutním kostele Povýšení svatého Kříže a Panny Marie Sedmibolestné se v sobotu 26. října koná Svatohuberská pouť. Zahájí ji troubená mše se zpěvy. Hudbu zajišťují trubači Lesní správy Jeseník, zpěv pak sólisté Krnovského chrámového sboru sv. Martina. Trubači mají po mši připravený koncert. V poutním domě ochutnáte speciality ze zvěřiny.
Prodloužený víkend 26. - 28. října 2024 na hradě Sovinci patří slavnostnímu ukončení sezony. Na akci Sokolnické lovy aneb o zábavu nebude nouzi se představí divadelní a šermířská skupina z Ostravy, Divadlo bez střechy, další skupina s Rytířským turnajem a další. Pro děti zahraje loutkové divadlo Kašpárkův svět. A co by byly Sokolnické lovy bez sokolníka? Ten ukáže něco ze sokolnického umění a leteckých ukázek. Na nádvořích ve stáncích uvidíte výrobky dřevěné, keramické, umělecké, kožené, voskové i voňavé. Také slané, sladké, horké i studené. A ti šikovní si třeba vyrazí vlastní sovineckou minci, ukovají něco v kovárně nebo si vyrobí svíčku.