Krnovskem pěšky i na kole

Krnovskem pěšky i na kole

13.09.2022 | Cykloturistika
Pohyb na čerstvém vzduchu si užijete v sobotu 17. září 2022 pěšky i na kole na Krnovsku. S Klubem českých turistů se vydáte na náročný výstup na Javorový vrch, přičemž odjezd je v 7.05 hodin z hlavního vlakového nádraží v Krnově. Pro cyklisty je připravena společná podzimní vyjížďka, kdy se ve 14 hodin odjíždí od krnovské radnice k Rychtě v Úvalně. Účastníci získají drobné odměny.

Pestrý program se uskuteční v neděli 18. září. Patřit bude Dnu otevřených zahrad a sportovišť, během nějž si zájemci v mateřských školách nebo ve středisku volného času od 15 do 19 hodin užijí odpoledne plné her, soutěží i cvičení. Sportovně založené rodiny s malými dětmi čeká Závod kočárků.

Jedinečnou komentovanou procházku (S) Živou krajinou okolím Krnova by si neměli nechat ujít ti, kterým není lhostejné životní prostředí. Okruh v délce pěti kilometrů začíná ve 14 hodin u nádraží v Krásných Loučkách. Účastníci se během trasy seznámí s tím, jak mohou sami pomoci s návratem vody do krajiny v povodí řeky Opavice.

Fotografie
Záznam není přeložen