Půjčte si elektrokolo nebo koloběžku a jeďte na výlet

Půjčte si elektrokolo nebo koloběžku a jeďte na výlet

19.06.2024 | Cykloturistika
Vyrazit za dobrodružstvím po Jeseníkách můžete na vypůjčených elektrokolech nebo koloběžkách. V Turistickém informačním centru ve Vrbně pod Pradědem vám od června do konce září nabídnou čtyři elektrokola, dvě koloběžky pro děti a dvě pro dospělé. Vyzkoušet si lze také jízdu na čtyřkole. Zamluvit si kola i koloběžky můžete na telefonu +420 733 534 167. Půjčovna je otevřena v červnu a září pouze o víkendech, v červenci a srpnu denně. Vratná záloha za kola činí 1 000 korun, za koloběžku 500 korun, zaplatíte rovněž servisní poplatek. Bližší informace získáte přímo v TIC ve Vrbně pod Pradědem.
Také v Turistickém informačním centru Krnov si můžete po předložení dokladu totožnosti a složení vratné kauce půjčit sportovní vybavení. K dispozici je sedm elektrokol různých typů, osm koloběžek, z nichž je šest pro dospělé a dvě pro děti a deset páru trekových holí. Za elektrokolo činí vratná kauce 2 000 korun, servisní poplatek 150 korun/2 hodiny; 250 korun/4 hodiny; 350 korun/8 hodin; 450 korun/den. Za koloběžku je vratná kauce 500 korun, servisní poplatek 50 korun/den. Za trekové hole zaplatíte vratnou kauci 100 korun, servisní poplatek 20 korun/den. Šachové figurky a disky na discgolf si půjčíte bezplatně. Vratná kauce je 50 a 200 korun.
Osm elektrokol má k dispozici informační centrum v Leskovci nad Moravicí . Vyjedete si tak po okolí Slezské Harty. Během letní sezony od června do konce srpna je půjčovna otevřena od 8.30 do 18 hodin. Vratná kauce je 1 000 korun za kolo, uhradit je třeba podle délky zapůjčení servisní poplatek. Vyšlápněte si třeba na kopec Velký Roudný, kde si užijete výhled do kraje z krásné dřevěné rozhledny. Nebo vyrazte na nejmladší sopku v České republice – Uhlířský vrch.